Capoeira "Senzala" Beograd

Rejting
★★★★
Ocena: 4 - 10 glasova

Adresa
Ševina 16, Zemun
11000
Kontakt osoba
Aleksandar Petrović Palhaço
Telefon
064/275-91-65
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Capoeira Kapuera (capoeira) je afro-brazilska borilačka veština, nastala pre oko četiri Čovek na jednoj ruci veka među afričkim robovima u kolonijalnom Brazilu, kao izraz njihove težnje za slobodom. U nju su inkorporirani elementi plesa, akrobatike i magijskog rituala, zbog čega kapuera nikoga ne ostavlja ravnodušnim i iz godine u godinu ima sve veći broj poklonika širom sveta.  

 

Instruktor Palhaço (Paljaso) se sa kapuerom prvi put sreo početkom 2001. godine. Ova u Srbiji tada sasvim nova i skoro nepoznata veština osvojila ga je na prvi pogled – privukla ga je pre svega izuzetno živopisnom muzikom i slobodom pokreta koja ne postoji ni u jednom drugom sportu, veštini ili plesu. Međutim, za Palhaço-ovo ozbiljnije bavljenje kapuerom presudno je bilo vežbanje sa contramestre Steen-om (Kopenhagen, Danska), koji je učenik mestre Peixinha (Centro Cultural Senzala de Capoeira-Rio de Janeiro) i najbolje rangirani ne brazilski učitelj grupe Senzala izvan Brazila. Profesor Steen je Palhaço-a inspirisao da kapueru od zanimljivog hobija učini centralnom aktivnošću u svom životu. Septembra 2006, posle pet godina napornog, skoro svakodnevnog treniranja i velikog broja seminara u zemlji i inostranstvu, Palhaço je na inicijativu profesora Steena otvorio svoju školu kapuere u Zemunu. Danas , u svojoj školi drži treninge svim uzrastima, a naročitu pažnju poklanja radu sa najmlađima. Prvi trening je besplatan.

2010-12-25 00:00:00
Capoeira "Senzala" Beograd Prikaz sportskog kluba Capoeira "Senzala" Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , , , ,

Broj pregleda: 7,519
U kategoriji Borilačke veštineBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori