Atletski klub Top Jump Beograd

Rejting
★★★★★
Ocena: 5 - 4 glasova

Adresa
Olimpijskih igara 14
11000
Telefon
060/360-00-65
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Atletski Klub “TOP JUMP” je mesto gde se formiraju osobe čvrstog karaktera i jake psihičke snage koje će u budućnosti biti sposobne da koriste  veštine stečene kroz sport u svim ostalim sferama društvenog života(u porodici, u školi, na poslu…) i zahvaljujući tome uvek će biti zadovoljne sobom. Osnivači Atletskog Kluba “TOP JUMP” su zaslužni sportisti, dobitnici nacionalnih priznanja (najvišeg sportskog i trenerskog priznanja u Republici Srbiji) i nacionalni rekorderi Dragutin Topić , Milan Spasojević i Biljana Topić.

Ideja nam je da budemo prvi atletski klub usko specijalizovan za odredjenu grupu atletskih disciplina, prvenstveno  skokove (skok u dalj, troskok i skok u vis), spint i prepone i neke od bacačkih disciplina. Kao osnivači koji imaju ogromno iskustvo kao  profesionalni takmičari , potvrdjeni izuzetnim trenerskim uspesima želimo da odemo korak dalje i da u svom novoosnovanom klubu stvorimo široku bazu takmičara iz kojih će se vremenom izdvojiti budući evropski i svetski šampioni. Oslanjamo se  prvenstveno  na sopstveno znanje i unikatan sistem trenažnog procesa koji je verifikovan vrhunskim ostvarenjima naših takmičara.

Vrlo je važno da znate da nemamo bolesne ambicije (koje su nažalost učestala pojava u sportu) da Vašu decu opteretimo više od dozvoljenog nivoa za njihov uzrast zarad ubrzanog ali kratkoročnog uspeha. Nama su oni takmičarski važni tek po izlasku iz puberteta kada njihov organizam (kako fizički tako i mentalno) u potpunosti sazri za maksimalna opterećenja. Rukovodimo se floskulom da je deci u periodu odrastanja prvenstveno potrebna igra  i druženje sa što manje stresa. Nastojimo da kroz bavljenje sportom mladog čoveka formiramo delom u dobrog sportistu ali i psihički stabilnu osobu koja će se na sportski način boriti sa izazovima koje svakodnevni život nosi, i koje će zasigurno lakše savladavati. 

Kvalitetno formirana osoba koja prođe kroz atletski klub “TOP JUMP ” biće sama sposobna da se nakon nekog vremena  prepozna u jednoj od brojnih atletskih disciplina, nekom drugom sportu ili da se posveti nekoj drugoj vansportskoj aktivnosti gde će moći da postigne svoj maksimum.Naravno, uporedno sa takmičarskim (individualnim) pristupom atletici  mislimo i na najmladje, decu koja su mladja od 12 godina i koja se još ne opredeljuju za specifičnu disciplinu ili grupu disciplina već se kroz specijalan program upoznaju sa svim atletskim disciplinama i motorički razvijaju ne samo za atletiku već i za sve ostale sportove. Opredelili smo se za postojeći program IAAF-a i u skladu sa propisanim normativima sertifikovani smo od strane Svetske atletske federacije (IAAF) i podržani od “Ministarstva sporta” Republike Srbije da implementiramo originalni program “KIDS ATHLETICS”  odnosno  “DEČIJA ATLETIKA”.

Iako je atletika individualni sport  ovaj program  nam se svideo jer potencira timski duh i zajedništvo gde su sva deca uzrasta od 7 do 12 godina dobrodošla, nezavisno od pola i talenta koji poseduju. Naravno i ovde se deca takmiče, ali isključivo timski, kao deo ekipe, zajedno devojčice sa dečacima, što doprinosi razvoju medjusobne tolerancije, socijalizacije te osećaja pripadnosti , odnosno svega onoga što bi i samo društvo moralo mnogo bolje da vrednuje i propagira.

Atletski klub Top jump, (školica atletike Dragutin i Biljana Topić) se nalazi u “Hala sportova Žarkovo”, ul.Olimpijskih igara 14, (preko puta Košutnjaka, 500m  od ul. Blagoja Parovića, autobuska stanica kod DIF-a).

2016-10-05 00:00:00
Atletski klub Top Jump Beograd Prikaz sportskog kluba Atletski klub Top Jump Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , , ,

Broj pregleda: 1,864
U kategoriji AtletikaBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori