Back BesplatanSport.com

Klub američkog fudbala ''Angel Warriors'' Čačak

Rejting
★★★★½
Ocena: 4.63 - 8 glasova

Adresa
Čačak
32000
Telefon
060/644-47-50
E-mail
Selekcija kluba
Muška

Klub američkog fudbala “ČAČAK ANGEL WARRIORS” je osnovan zvanično 7. juna 2006. god. Klub je osnovala grupa entuzijasta i zaljubljenika u ovaj sport, na celu sa Mirkom Radojevićem, Markom Nikolićem, Ivanom Tomićem i Sašom Stojanovićem, koji se ovim sportom bavio i u Americi. Klub ubrzo počinje sa treninzima i promocijama u cilju što veće popularizacije ovog sporta u Čačku. Napori rukovodstva nisu prošli ne zapaženo i na treninzima počinje da se pojavljuje sve više ljudi. Posle nekoliko meseci napornog treniranja i rada, usledio je jedini logičan korak, odigravanje prve zvanične utakmice.

Izbor je pao na obrenovačke SKY THUNDERS-e, ekipe koja je te godine igrala SAFS ligu. Utakmica je odigrana u Čačku 29. oktobra 2006. god. i bila je početak pobedničkog niza. U ovoj utakmici u kojoj su Čačani slavili sa ubedljivih 46-13 pokazali su da imaju talenat, kvalitet i uslove za dalji napredak. Iako to igrači i rukovodstvo nisu znali, utakmicu je sa tribina posmatrao budući glavni trener Čačka Chris Coombs. Chris se već na sledećem treningu pojavio i ponudio svoju pomoć, koju je rukovodstvo sa zahvalnošću prihvatilo.

 Ubrzo je tim dobio jos jedno pojačanje iz USA, buduceg OLB-a i defanzivnog koordinatora Tim Sharpa. Posle nešto više od mesec dana novi trener je želeo da vidi koliko je tim napredovao, pa je zakazana jos jedna prijateljska utakmica,ovoga puta protiv mladenovačkih FORESTLANDERS-a. I na ovoj utakmici WARRIORS-i su slavili više nego ubedljivo sa 53-14, što je bio dobar uvod za predstojeću takmičarsku sezonu.   U svojoj prvoj takmičarskoj godini tim beleži inzvaredan rezultat,osvojivši SAFS ligu. Uspeh je u toliko veći što ni u jednoj utakmici pobeda Čačka nije dolazila u pitanje i sa skorom od 8-0 dolaze do šampionske titule.

 

2011-01-01 00:00:00
Klub američkog fudbala ''Angel Warriors'' Čačak Prikaz sportskog kluba Klub američkog fudbala ''Angel Warriors'' Čačak u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , ,

Broj pregleda: 4,858
U kategoriji Američki fudbalBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori