Klub američkog fudbala ''Celtis'' Sombor

Osobe sa specijalnim potrebama mogu trenirati u ovom klubu
Rejting
★★★★½
Ocena: 4.67 - 6 glasova

Adresa
Centrala BB
25000
Kontakt osoba
Vladimir Sotin
Telefon
063/8830-214
E-mail
Selekcija kluba
Muška

KAF Celtis ( poznati i kao Bođoši) su tim američkog fudbala iz Sombora u Srbiji. Klub je član Divizije Sever, Prve Lige Srbije, pod okriljem SAAF (Srpske Asocijacije Američkog Fudbala), i jedan je od deset najstarijih klubuva u Srbiji. Klub poseduje mušku seniorsku i juniorsku ekipu, u kojima trenutno trenira preko 60 igrača. U daljoj budućnosti klub planira da oformi i FLAG timove za decu, kao i da oformi žensku ekipu. Istorijat kluba: KAF Celtis je zvanično osnovan 22 oktobrba 2005. godine u Somboru, međutim prvu utakmicu su odigrali dva meseca ranije, 28.10.2005. protiv ekipe Kula Slayers.

Kao i svi timovi tada u Srbiji, Celtisi su svoju prvu sezonu igrali bez zaštitne opreme (bez kacige i pedova). U sezoni 2006 SAFS lige bez opreme, postigli su i jedan od svojih najvećih uspeha u istoriji kluba, plasirajući se u polufinale tog takmičenja. Klub posle toga pravi pauzu od dve godine, zbog nabavke opreme, da bi 2009, zajedno sa još 7 klubova osnovao SAAF (Srpsku Asocijaciju Američkog Fudbala).

U naredne dve godine, klub ostvaruje svoje najveće uspehe u ovom sportu, zauzimanjem trećeg mesta u sezoni 2009 SAAF Superlige i ulaska u polufinale istog takmičenja u sezoni 2010.

2011-01-01 00:00:00
Klub američkog fudbala ''Celtis'' Sombor Prikaz sportskog kluba Klub američkog fudbala ''Celtis'' Sombor u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , ,

Broj pregleda: 3,664
U kategoriji Američki fudbalBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori