"Stari Dif" Bazeni Beograd

Rejting
★★★½
Ocena: 3.74 - 23 glasova

Adresa
Deligradska 27
11000
Telefon
011/2658-747
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Gradski centar za fizičku kulturu - „Stari Dif“ jeste najstarija sportska ustanova u gradu i jedan od simbola Beograda. Već decenijama svojim korisnicima pruža kvalitetne usluge iz oblasti fizičke kulture i rekreacije.

Dimenzije velikog bazena su 25 m x 6.5 m, prosečne dubine 1,6 metara.Plivanje je najbolji način za održavanje kondicije, pravilan razvoj i angažovanje svih mišićnih grupa, opuštanje posle stresnih situacija i očuvanje zdravlja. Plivanje opušta, blagotvorno deluje na psihu, kardiovaskularni sistem, pluća, razvoj mišića i zglobova, pomaže pri otklanjanju ili ublažavanju deformiteta kičmenog stuba... I zato se ova aktivnost preporučuje svima. Saune se nalaze pored bazena i koriste se kao opšta termoterapijska procedura toplim vazduhom, čime se pojačava cirkulacija i znojenje, a zatim sledi izbacivanje toksina iz organizma. U svojoj ponudi imamo dve suve i jednu vlažnu saunu.

Od  programa na bazenu i hidro bloku realizuju se: „Slobodno plivanje“, „Akvabik“,  „Obuka plivanja za odrasle“, „Individualna obuka plivanja za odrasle“, „Hidro kinezi terapija“, „Biznis paketi“, „Hidro i ručne masaže“.

Od dečjih programa na bazenu GCFK-u realizuju se: “Obuka plivanja za bebe“, „Obuka plivanja za decu starosti od 5-6 godina“ , „Obuka plivanja za školsku decu“ , „Individualna obuka plivanja za decu“, „Zdravstveno korektivno plivanje“ i „Trenažno plivanje“.Program "Obuka plivanja za odrasle" podrazumeva obuku neplivača kroz različite vežbe, u trajanju od 60 minuta. Počinje se vežbama u mestu, zatim vežbama pomoću daske za plivanje i na kraju plivanje bez pomagala. Ovim programom su obuhvaćeni i poluplivači, osobe koje se mogu održavati na vodi, ali čije znanje plivanja nema nikakvu tehničku podlogu i osobe koje žele da usavrše plivanje kroz plivačku kondiciju. Cilj je da se po završetku obuke, korisnici usmere na aktivnost kroz neki od programa plivanja.

Jedan od omiljenih programa u okviru ponude GCFK Stari Dif, kako kod polaznika tako i kod trenera, jeste program "Obuka plivanja za bebe". Program je namenjen najmlađem uzrastu od svega nekoliko meseci do navršene četvrte godine. Odvija se u malom bazenu, a broj beba u grupi ne prelazi broj od 10 do 15 polaznika, što omogućava normalan rad i jednaku posvećenost svakom detetu. Zajedničkim vežbanjem roditelja i dece, stručnim savetima dobijenim od profesora fizičke kulture, razvija se interesovanje roditelja za poboljšanje motornih sposobnosti deteta. Naš tim profesora izvodi vežbe na suvom, a roditelji iste vežbe realizuju u vodi, pri čemu se beba oseća potpuno sigurno.Nakon ovog programa deca mogu potpuno spremna da nastave sa plivanjem u starijoj grupi i da vrlo brzo savladavaju zadate aktivnosti. Posebno se preporučuje deci koja imaju neki psiho-motorički poremećaj ili deformitet koji je nastao tokom porođaja.Program “Akvabik“ je aerobni program jačeg intenziteta koji se realizuje u vodi čime je isključena mogućnost od povreda. Ovaj program realizuje se u trajanju od 45 minuta uz muziku u vodi i 15 minuta slobodnog plivanja. Ovaj vid aerobnog vežbanja je vrlo popularan kod korisnika koji vode računa o fizičkom izgledu. Ovaj program je uspešan u otklanjanju stresa, razvijanju kondicije i sposobnosti korisnika, što dovodi do gubljenja suvišnih kilograma i zatezanja tela. Za program „Akvabik“ nema ograničenja u pogledu pola, starosti i fizičkih sposobnosti.Program „Hidro kinezi terapija“ podrazumeva vežbe umerenog intenziteta u vodi, lagane pokrete kako bi opterećenje na zglobovima bilo minimalno. Vežbama su obuhvaćene sve mišićne grupe i blagotvorno deluju na psihu, ublažavajući posledice raznih oboljenja i povreda. Pritisak vode na telo u toku ovih vežbi deluje kao masaža. Ovaj program ima za cilj jačanje mišića celog tela, poboljšanje cirkulacije i pokretljivosti u zglobovima.

U hidrobloku, u okviru kog se nalaze bazeni, takođe su u ponudi hidro i ručne masaže – relaks, švedska, masaža vrata, masaža stopala, masaža lica i dekoltea, limfna drenaža i anticelulit masaža.

GCFK omogućava i beneficirane cene za pojedine programe. To su programi: starija lica - bazen i sala, studenti - bazen i kardio teretana, porodično sportsko obrazovanje i vežbe za trudnice. O svim aktuelnim dešavanjima na Starom Difu, vestima, uvođenju novih programa, popustima, akcijama i slično možete se informisati na našem sajtu www.staridif.rs, fejsbuk stranici i instagram nalogu.

2011-02-08 00:00:00
"Stari Dif" Bazeni Beograd Prikaz sportskog kluba "Stari Dif" Bazeni Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , , , , ,

Broj pregleda: 37,152
U kategoriji BazeniBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori