Bazen ''Paraćin'' Paraćin

Rejting
★★★★
Ocena: 4.33 - 3 glasova

Adresa
Tome Živanovića bb
35250
Telefon
035/562 753
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

U sklopu Sportskog Centra Paraćin postoje 2 zatvorena bazena, veliki koji je dimenzija 25 x 12,5 m i mali bazen 12 x 6 m. Odgovaraju evropskim standardima, a rezultati se, uz odgovarajuće elektronsko merenje, priznaju čak i za svetske rekorde.

Opština Paraćin nalazi se u plodnoj dolini reke Velike Morave, u centralnoj Srbiji. Ravnicu na istoku zamenjuje brdovito-planinski reljef koji tvore šumoviti obronci Južnog Kučaja. Opštinu čine 35 naseljenih mesta u kojima živi oko 55.000 žitelja.

Izuzetan položaj ogleda se u ukrštanju važnih saobraćajnica, pre svega onih koje čine Koridor 10. Paraćin, od ranije poznat kao grad štofova i stakla, danas je dobro uređena i organizovana zajednica sa razvijenom privredom (posebno preduzetništvom), koja omogućava ubrzan razvoj i ima važnu ulogu u regionu.

 

Deo tradicije u ovom kraju svakako predstavlja i sport. Ima mnogo sportista koji su odavde krenuli u osvajački pohod na sportska odličja širom Srbije i Balkana, ali je i sve više rekreativaca koji razumeju i prihvataju koncept zdravog, relaksiranog života. Zarad svih njih danas postoji Sportski centar Paraćin.

1977. godine izgrađena je Hala sportova. U noj je organizovano mnoštvo sportskih i kulturnih događaja: - Turnir Večernjih novosti1 u košarci - Državno prvenstvo u sportskoj i ritmičko sportskoj gimnastici - Finalni turnir Kupa Jugoslavije u košarci za žene (2 puta) - Prvenstva Jugoslavije u streljaštvu i stonom tenisu za mlade kategorije - Državno prvenstvo u bodibildingu - Zlatna rukavica, kao i revijalni mečevi u boksu i kik boksu - nastup Lenjingradskog mjuzikhola - Kineski cirkus - Igrački spektakl Halo Pari i nastup Ruske igračke grupe Simjonov - koncerti estradnih zvezda - finalna takmičenja Susreta sela opštine Paraćin - pozorišne predstave - projekcije filmova

2011-02-20 00:00:00
Bazen ''Paraćin'' Paraćin Prikaz sportskog kluba Bazen ''Paraćin'' Paraćin u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , , ,

Broj pregleda: 8,521
U kategoriji BazeniBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori