Back BesplatanSport.com
24 Aug 2017

Međunarodni viteški festival JUST OUT – Vikinzi dolaze!

DESPOTOVAC-Međunarodni viteški festival Despot Stefan Lazarević – Just out 2017 okupiće podno zidina manastira Manasija od 25. do 27. avgusta više od 400 vitezova iz 17 država Evrope.
Pin It

Domaćini manifestacije su Beli Orlovi, vitezovi iz Srbije, koji će ugostiti saborce iz više od sedamnaest zemalja (Rusija, Ukrajina, Austrija, Mađarska, Francuska, Češka, Bugarska, Rumunija…). Novost je da će nam se ove godine pridružiti i gosti iz Turske, kao i skandinavski vikinzi iz Švedske. Velika atrakcija su i učesnici sa LJubičevskih konjičkih igara.


Za naše najmlađe, koji tek polaze u bitke života, organizovali smo različite dečije radionice sa vitezovima.


Na Just Out festivalu, prvi put u Srbiji moći ćete da čujete neverovatan spoj moderne i srednjovekovne muzike. Veliko iznenađenje za vas spremaju francuski izvođači srednjovekovne muzike.


Neverovatni mirisi raznovrsne divljači: iznenađenja majstora kulinarstva koji za vas će spremati razne srednjovekovne specijalitete. A kada naši vitezovi završe sa borbama i dođe vreme za odmor i opuštanje, pored sokova koji su tu za savesne vozače, moći će da se posluže najfinijim srpski vinom.


Strast ljudi oko i u D.S.L (Despot Stefan Lazarević) organizaciji koji su osmislili koncept festivala Just Out, podržavaju od Pekinga do Londona savremeni vitezovi koji hrabrog srca i časne reči vraćaju nadu u izgubljen obraz, poštujući džentlmenski kod.
Borimo se za poštovanje moralnih vrednosti. Učestvujemo i pomažemo u beskompromisnoj borbi protiv nasilja nad ženama, decom i slabima.


Ovo je naša misija, naš zavet!
Manastir tvrđava i dan-danas sa vladikama, igumanijom, monahinjama i svima nama ovde i sad ponosno odoleva dramatičnom porastu nasilja, narkomanije, huliganstva, kiča, šunda.  Kao branu postavljamo ovaj festival, inspirisan istorijom i čašću da na ovom svetom mestu izbrišemo granice, boje i različitosti i da svi udahnemo ono što savremen svet u žurbi zaboravlja … LJubav!

Just Out festival okrenut je tradicionalnim vrednostima. On otključava tajni kod Istočne Srbije, približavajući svetu svaki izvor, cvrkut, vruću crepulju, šljivu ranku, osmeh dečiji, topot divljih konja.

 

Međunarodni viteški festival JUST OUT – Vikinzi dolaze! DESPOTOVAC-Međunarodni viteški festival Despot Stefan Lazarević – Just out 2017 okupiće podno zidina manastira Manasija od 25. do 27. avgusta više od 400 vitezova iz 17 država Evrope. Where: Udruženje Despot Stefan Lazarević , , , Srbija Category: Sport When: 25 avgust 2017

Ostavi komentar

Međunarodni viteški festival JUST OUT – Vikinzi dolaze! 5 Votes out of 5 based on (5 glasova) ratings. 5 user reviews

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori