Teniski savez Srbije

Oceni klub
★★★★★
Ocena: 5 - 5 glasova

Adresa
Aleksandra Stambolijskog 26
11000
Telefon
011/3670 787
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Teniski koreni na našim prostorima sežu do samih početaka 20. veka. Tako je zapisano u analima pedantnih analitičara, ali i u nekim delima Miloša Crnjanskog pisanim na francuskom jeziku u kome navodi da je u Beogradu igrao tenis. Sve do sedamdesetih, pa čak i osamdesetih godina prošlog veka “beli sport” u našoj zemlji bio je sport povlašćenih. Razlog – samo uzak krug ljudi imao je mogućnost, pre svega finansijsku, da obezbedi neophodne teniske rekvizite, koji su se tada isključivo mogli kupiti u inostranstvu i to u određenim centrima zemaljske kugle.

Igralo se drvenim reketima, belim loptama, u dugim pantalonama, odnosno suknjama i košuljama… Tenis je bio rezervisan za bogatiji društveni sloj, koji je mogao da priušti sebi to zadovoljstvo. U skladu sa svim dešavanjima i promenama državnih granica tokom istorije, menjao se u status tenisa na našem podneblju.   Teniski savez je više puta promenio naziv – od Teniskog saveza Kraljevine Jugoslavije, preko TS SFRJ, Teniskog saveza SRJ, Teniskog saveza Srbije i Crne Gore, do aktuelnog Teniski savez Srbije, koji je legitimni naslednik teniske tekovine.

Teniski Savez Srbije je formiran raspadom državne zajednice Srbije i Crne Gore, maja 2006. godine, ali su se odlukom ITF naše nacionalne selekcije takmičile pod imenom SCG sve do kraja 2006. Debi pod imenom Srbija, ubeležen je u anale početkom 2007. godine.

2011-01-30 00:00:00
Teniski savez Srbije Prikaz sportskog kluba Teniski savez Srbije u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , ,

Broj pregleda: 2140
U kategoriji Granski sportski saveziBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori