Streljački savez za leteće mete Srbije

Oceni klub
Ocena: 0 - 0 glasajte

Adresa
Zrenjaninski put 170
11211
Telefon
011/2075263
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Streljački savez za leteće mete osnovan je 1997.godine sa strateškim ciljevima: - popularizacije i omasovljenja streljaštva na glinene golubove u zemlji i povećanja broja strelaca, posebno mladih, broja klubova-družina i kapaciteta za trening i pripreme, - formiranja vrhunskih sportista u svim kategorijama i disciplinama - stvaranja vlastitog sudijskog i trenerskog kadra.

  U proteklom, relativno kratkom vremenu od formiranja Saveza postignuti su značajni rezultati prvenstveno na izgradnji kapaciteta u okviru „BG Sportskog centra Kovilovo“ u Beogradu koje je zbog kvaliteta opreme, uslova koje pruža strelcima ali i komplementarnih sadržaja proglašeno oficijelnim trenažnim centrom Evropske streljačke konfederacije i najboljim strelištem za leteće mete u svetu. Realizacija zacrtanih ciljeva Saveza odvija se kroz aktivnosti na domaćem i međunarodnom planu koje su međusobno interaktivne i samo kao takve mogu dovesti do ostvarenja željenog jer unapređenje i razvoj podrazumevaju kontinuitet u radu i taktiku prilagođenu uslovima i vremenu.

Počev od 2006. godine, po završetku izgradnje i opremanja strelišta te uspešne organizacije velikih međunarodnih takmičenja, Savez je intenzivirao aktivnosti na povećanju broja strelaca, i klubova te formiranja juniorske reprezentacije zemlje. Aktivnosti se odvijaju kroz školu streljaštva namenjenu početnicima i mladima od 15-17 godina ali posebna pažnja i interes su usmereni na mlade lovce. Iskustva iz sveta pokazuju da su lov i streljaštvo na leteće mete toliko interaktivni da čak i pojedine sportske federacije i u nazivu iskazuju tu bliskost i povezanost.

Polazeći od tih saznanja i imajući u vidu ovu činjenicu na “BG Sportskom centru Kovilovo izgrađeno je i kompakt sporting strelište odnosno Savez je učlanjen u međunarodnu sporting federaciju (FITASC) čime je stečeno pravo organizacije velikih međunarodnih takmičenja u disciplinama Sporting, Kompakt sporting i Univerzal

2011-02-05 00:00:00
Streljački savez za leteće mete Srbije Prikaz sportskog kluba Streljački savez za leteće mete Srbije u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

,

Broj pregleda: 2280
U kategoriji Granski sportski saveziBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori