Back Adresar sportskih klubova Sportski objekti Sportski centar "Milan Gale Muškatirović" Beograd

Sportski centar "Milan Gale Muškatirović" Beograd

Oceni klub
★★★★
Ocena: 4.21 - 19 glasova

Adresa
Tadeuša Košćuška 63
11000
Telefon
011/2622.866
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

22.novembra 1973 godine Centar za sport i rekreaciju “25.maj” svečano je otvorio tadašnji predsednik republike Josip Broz Tito. Ideja o izgradnji sportskog centra proistekla je još 1961. godine, a prvi temelji su podignuti jednu deceniju kasnije 1972.godine.

Uložena su velika novčana sredstva od strane Skupštine opštine Stari Grad. Izgradnja je trajala 11 meseci I 12 dana. Više hiljada omladinaca je svojim dobrovoljnim radom dalo značajan doprinos prilikom izgranje centra. Projektovao ga je akademik Iva Andrić (1923 – 2005) professor Arhitektonskog fakulteta koji je u njega uneo toliko virtuoznosti i time ga smestio među najlepše objekte u našoj zemlji.

 

Otvoren prevashodno da služi deci i efikasno pomogne u njihovom razvoju kroz razne oblike fizičke kulture, centar se 1978. godine udružio sa Centrom za odmor i rekreaciju "Stari grad". Sportski centar 17. marta 2006. godine postaje javno preduzeće opštine Stari Grad i dobija novo ime: JP Sportsko rekreativno poslovni centar "MIlan Gale Muškatirović". Sportski centar "Milan Gale Muškatirović" nalazi se na prelepom mestu Beograda, na ušću reke save u Dunav, ispod Kalemegdanske tvrđave.

Svoj konačni oblik je dobio 1973. godine i do danas predstavlja simbol sporta i rekreacije naseg grada. Centar zadovoljava potrebe dece, omladine, sportista i svih građana. U sklopu centra se nalaze četiri bazena (otvoreni i zatvoreni), trim sala, sportske dvorane, otvoreni tereni za tenis, fudbal i rukomet, kao i teren za mini golf.


, , , , , , , , ,

Broj pregleda: 20224


FacebookTwitterDiggStumbleuponRedditPinterest
Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI