Back Adresar sportskih klubova Zemlja Košarka Košarkaški klub "Art Basket" Beograd

Košarkaški klub "Art Basket" Beograd PREPORUČENO

Oceni klub
★★★★½
Ocena: 4.71 - 21 glasova

Adresa
Radovana Simića Cige 16
11000
Kontakt osoba
Ana Mrkić
Telefon
064/233-16-85; 060/333-16-85
E-mail
Selekcija kluba
Ženska

Ženski košarkaški klub „Art Basket“ jedan je od najmlađih u Beogradu, a već iza sebe ima veliki broj devojčica koje su se uhvatile u koštac sa najzanimljivijom sportskom igrom - košarkom.

Volja i entuzijazam su na visokom nivou, a Ana Mrkić, vlasnik i trener kluba koji deluje i kroz nekoliko školi košarke u centru Beograda, kaže da se ona i saradnici stručnošću i strpljenjem bore za omasovljavanje ženske košarke u Srbiji.

Klub ŽKK “Art Basket” je osnovan krajem 2009. godine sa bazom od nekoliko devojaka i devojčica koje su se angažovale u promovisanju ženske košarke i broj se od tada povećao na preko 60 devojčica. Ubrzo se uključuju u zvaničnu ligu Košarkaškog saveza Beograda u kategorijama - mlađe pionirke i juniorke, van konkurencije koje pomažu u stvaranju i radu sa mlađima. U klubu, pored takmičarskih selekcija, postoje i škole košarke koje se nalaze u centru Beograda:

  • OŠ “Vladislav Ribnikar”,
  • OŠ “Skadarlija” ,
  • OŠ “Veselin Masleša” i
  • OŠ “Isidora Sekulić”


U toku je otvaranje još nekoliko škola košarke. U klubu, pored vlasnika i direktora kluba Ane Mrkić, rade mladi treneri koji su na završetku studija i na putu za sticanje trenerskog zvanja.

Osnovni cilj nam je omasovljavanje ženske košarke kroz razne promotivne aktivnosti, a primarni rezultat već prepoznajemo na nasmejanim licima naših devojčica koje sa nestrpljenjem iščekuju sledeći trening i njihov dolazak sa još nekim novim dugaricama (budućim košarkašicama). To je pokazatelj pedagoškog i vaspitnog pristupa u radu sa svakim detetom.
Veliki akcenat je na razvoju njihovih psihomotoričkih sposobnosti kroz košarkaške elemente i igru na nivou koji je prilagođen svakom detetu, sa kojima pored košarkaških trenera rade i profesori fizičkog vasitanja. Odlazimo na zajedničke pripreme i odazivamo se odlasku na turnire gde se deca edukuju, druže i stiču nova poznanstva.


Posetite našu Fejsbuk stranicu.


, , , ,

Broj pregleda: 7323


FacebookTwitterDiggStumbleuponRedditPinterest
Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI