Padobranski klub "Fenix" Beograd PREPORUČENO

Oceni klub
★★★★
Ocena: 4.39 - 18 glasova

Adresa
Borivoja Stevanovića 17
11050
Telefon
011/3977699
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

PK "Feniks" osnovan je u Beogradu, 12.oktobra 2000.godine, od strane mladih i ambicioznih ljudi,sa ciljem da se unapredi i afirmiše padobranstvo u Beogradu. Rešeno je da se promene dotadašnji principi rada sa ljudima kao i da se učini napredak u organizovanju bolje obuke i redovnijeg skakanja. Klub je upisan u Registar sportskih organizacija, koji vodi Ministarstvo za omladinu i sport Republike Srbije, pod brojem 8639, a dana 24.10.2000. pomenuto ministarstvo dalo je saglasnost i overilo Statut kluba.

Klub je dugogodišnji član Saveza Vazduhoplovnih sportova Beograda i Vazduhoplovnog saveza SCG. Istakli bismo da sa svim ovim savezima klub ima veoma uspešnu saradnju i više uspešno izvedenih zajedničkih akcija. Osim sportskih saveza, Padobranski klub "Feniks" ima i dugogodišnju saradnju sa Udruženjem kaskadera SCG kao i sa agencijom "Propaganda" koja je glavni nosilac kampanja Ministarstva za obrazovanje i sport republike Srbije: "Igraj za život, droga ne" "Igraj za život bez alkohola" "Igraj za život, izaberi sport" Padobranski klub "Feniks" je uglavnom orijentisan na rad sa sportskim padobrancima, njihovom usavršavanju u takmičarskim disciplinama i izvodjenju DEMO skokova.   Nakon tri sezone rada, klub ima više od pedeset aktivnih članova, od čega njih 20 poseduje dozvolu sportskog padobranca, što im daje mogućnost da aktivno učestvuju na domaćim i medjunarodnim takmičenjima.

Svi članovi PK "Feniks" su amateri ali ih način i kvalitet rada svrstava u redove vrhunskih profesionalaca. Od aviona uglavnom koristimo Cessnu 182 ali za potrebe većeg broja ljudi angažujemo An-2, Mi-8... Visine sa kojih se skače kreću se u rasponu od 1000m do 3000m a ove godine se skakalo i sa 3500 - 4000 m. Okosnicu kluba čine dve sportske ekipe (ukupno 10 sportista-takmičara) koje se takmiče u dve padobranske discipline: "Accuracy and style - klasične discipline" i "Formation skydiving - relativ"

2010-12-03 20:04:42
Padobranski klub "Fenix" Beograd Prikaz sportskog kluba Padobranski klub "Fenix" Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , ,

Broj pregleda: 12202
U kategoriji PadobranstvoBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori