Back Adresar sportskih klubova Bazeni Bazeni "Tašmajdan" Beograd

Bazeni "Tašmajdan" Beograd

Oceni klub
★★★★½
Ocena: 4.53 - 34 glasova

Adresa
Beogradska 71
11000
Telefon
011/3240 901
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Sportski centar Tašmajdan je ušao u istoriju sporta kao sportski centar u kojem je održano Prvo svetsko prvenstvo u plivanju, umetničkom plivanju i skokovima u vodu, Prvo svetsko prvenstvo u vaterpolu — FINA Kup, kao i Prvo svetsko prvenstvo u rukometu za žene. Koji drugi sportski centar može da se pohvali da je bio domaćin sportistima na dva evropska šampionata za žene, četiri evropska šampionata za muškarce, na po pet svetskih prvenstava za muškarce i žene i na nizu drugih velikih nezaboravnih priredbi međunarodnog ranga. Na ovim takmičenjima spotisti Jugoslavije, uključujući i reprezentaciju osvojili su 33 medalje, od čega 10 zlatnih, 9 srebrnih i 14 bronzanih. Na ovim takmičenjima oboreno je 18 svetskih rekorda (Tašmajdan je takođe svetski rekorder u broju svetskih rekorda oborenih na jednom plivačkom takmičenju). Sportsko-rekreativni centar Tašmajdan danas obuhvata:

  • Stadion, otvoren 24. januara 1954. Površina objekta je 8500 kvm, sportsko borilište zauzima 1800kvm, kapacitet tribina 10000 mesta. Sporski teren je pogodan za mali fudbal, košarku, odbojku, rukomet. Stadion ima dve sale (za sve vrste borilačkih sportova, jogu, basket, mečevanje itd) i teretanu, kao i klub prostorije. Izuzetno je pogodan za sve vrste kulturno — zabavnih priredbi zbog svoje akustičnosti.
  • Otvoreni bazen, otvoren 25. juna 1961. Dimenzije bazena su 50 sa 20 m; dubina 2,2-5m, ukupna zapremina 3500 kubnih metara; kapacitet gledališta je 2500 mesta, a kapacitet kupališta je oko 4000 ljudi. Opremljen je i za najveća međunarodna takmičenja u plivanju, vaterpolu, skokovima u vodu i umetničkom plivanju.
  • Zatvoreni bazen, otvoren 13. decembra 1968. Dimenzije bazena su 50 sa 20 m; dubina 2,2-5,4m, ukupna zapremina 3700 kubnih metara, kapacitet gledališta je 2000 mesta, skakaonica od 1 m, 3 m, 5 m i 10 m. Opremljen je i podvodnim svetlom. Kao i u otvorenom bazenu, obezbeđena je cistota vode do najvišeg stepena. Sem svlačionica i drugih pratećih prostorija kod bazena, u zgradi se nalazi i hotel "Taš" sa 19 soba i restoranom sa 300 mesta, bifei, Institut za medicinu sporta sa specijalističkim službama, dve saune, zatim sala-trim kabinet, mali bazen, kuglana, teretana i dr.
  • Dvorana "Pionir" je svečano otvorena 24. maja 1973. Korisna površina dvorane iznosi 16000kvm, sportska borilišta zauzimaju 2500kvm. Kapacitet tribina je 7000 mesta. Uređen je pres centar sa savremenim vezama za komunikaciju, izgrađene kabine za TV i radio reportere. Dvorana je pogodna za sve vrste "malih" sportova, za kulturno- zabavne programe, skupove i druge manifestacije.
  • Ledena dvorana je svečano otvorena 12. marta 1978. Korisna površina dvorane iznosi 6000kvm, dok sportsko borilište zauzima 1800 kvm. Na ovoj ledenoj površini igra se hokej, priređuju takmičenja u umetn

, , , , , ,

Broj pregleda: 30544


FacebookTwitterDiggStumbleuponRedditPinterest
Pin It
Mapa
Komentari (1)
od

★★★★★
Sve pohvale
orisnik sam vec duzi niz godina rekreativnog centra i bazena Taš.
Od skora dovodim i dete na plivanje.
Sve pohvale za uredjenje Taša u poslednjih godinu dana.Izuzetno su poboljšani uslovi i ambijent u rekreativnom i velness centru.Imam nekih malih zamerki ali su zanemarljive u odnosu na uradjeno.
Konkretna zamerka je neuredjen prostor u hodniku,gde čekamo svoju decu posle plivanja,ponekad je to i duze od sat vremena.Ranije je tu postojao šank sa par stolova gde smo mogli da se okrepimo i osvezimo dok cekamo.Vidim da postoje aparati ali je to vrlo neusluzno,često i nehigijenski.
Svakako sve pohvale za uradjeno,pogotovo za gornji deo (rekreativni) koji je u tom smislu sveobuhvatno uredjen.
Bilo bi lepo kada bi se nesto preduzelo povodom toga

Ostavi komentar Procitajte svih 1 komentara

Popularni Klubovi