"Stari Dif" Bazeni Beograd

Oceni klub
★★★½
Ocena: 3.89 - 19 glasova

Adresa
Deligradska 27
11000
Telefon
011/2658-747
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Gradski centar za fizičku kulturu - „Stari Dif“ već decenijama pruža kvalitetne usluge iz oblasti fizičke kulture i rekreacije svojim sugrađanima.

Veliki bazen Stari Dif je dimenzije 25 m x 6.5 m, prosečne dubine 1,6 metara.

Program "Slobodno plivanje" podrazumeva plivanje u bazenu sa korišćenjem saune. Plivanje u bazenu je fizička aktivnost u kojoj su angažovane sve mišićne grupe, a osim toga uživanje u njemu je prijatno, i predstavlja aktivan odmor. Poznato je da voda ima blagotvorna dejstva pa se preporučuje svima, bez obzira na godine i pol, čiji su efekti: bolje psiho-fizičko stanje, uticaj na kardio-vaskularni sistem, razvoj mišićnog i zglobnog aparata, otklanjanje ili ublažavanje deformiteta kao i drugih oboljenja.

Program "Individualna obuka plivanje za odrasle" podrazumeva obuku neplivača kroz različite vežbe, u trajanju od 60 minuta.

Počinje se vežbama u mestu, zatim vežbama pomoću daske za plivanje i na kraju plivanje bez pomagala. Ovim programom su obuhvaćeni i poluplivači, osoba koje se mogu održavati na vodi, ali čije znanje plivanja nema nikakvu tehničku podlogu i osobe koje žele da usavrše plivanja kroz plivačku kondiciju. Cilj je da se po završetku obuke, korisnici usmere na aktivnost kroz neki od programa plivanja.

Jedan od najomiljenijih programa u okviru ponude GCFK "Stari Dif" kako kod polaznika tako i kod trenera je program "Obuka plivanja za bebe". Program je namenjen najmlađem uzrastu od svega nekoliko meseci do navršene 4-te godine. Broj beba u grupi ne prelazi broj od 10 do 15 polaznika, što omogućava normalan rad i jednaku posvećenost svakom detetu.

Zajedničkim vežbanjem roditelja i dece, stručnim savetima dobijenim od profesora fizičke kulture, razvija se interesovanje roditelja za poboljšanje motornih sposobnosti deteta.

Naš tim profesora izvodi vežbe na suvom, a roditelju iste vežbe realizuju u vodi, pri čemu se beba oseća potpuno sigurno.

Nakon ovog deca mogu potpuno spremna da nastave sa plivanjem u starijoj grupi nakon čega vrlo brzo savladavaju zadate aktivnosti.

Posebno se preporučuje deci koja imaju neki psiho-motorički poremećaj ili deformitet koji je nastao tokom porođaja.

Program “Akvabik“ je aerobni program jačeg intenziteta koji se realizuje u vodi čime je isključena mogućnost od povreda. Navedeni program razvija se realizuje u trajanju od 45 minuta uz muziku u vodi i 15 minuta slobodnog plivanja.

Ovaj vid aerobnog vežbanja je vrlo popularan kod korisnica koje žele da vode računa o fizičkom izgledu, čime se otklanja stres, razvija kondicija i sposobnost korisnica, što dovodi do gubljenja suvišnih kilograma i zatezanje tela. Može se reći da je program “Akvabik“ istovremeno i jedan od fitnes programa koji se realizuje u vodi, i nema pravila kada su starosne godine, u pitanju.

Od dečijih programa na bazenu GCFK-u se realizuju: “Obuka plivanja za bebe“, „Obuka plivanja za decu starosti od 5-6 godina“ , „Obuka plivanja za školsku decu“ , „Zdravstveno korektivno plivanje“ i „Obuka u trenažnom plivanju“.

Dečiji programi u sali: „Ritmička gimnastika“, „Difi Sportić“, „Škola košarke“ i „Obuka voženja rolera i koturaljki“. Od fitnes programa u GCFK-u se realizuju : „ Pilates“, „Total fitnes“, „Zumba fitnes“ i „Balerolady“.

Od  programa na bazenu realizuju se se: „Slobodno plivanje“, „ Akvabik“,  „Obuka plivanja za odrasle“, „Hidro kinezi terapija“, „Biznis paketi“ , „Hidro i ručna masaža“.

Od programa u kardio teretani realizuju se: „Kardio teretana“,  „Teretana kardio bazen“, „Korektivni program u trim kabinetu“, „Kombinovano korektivni program“, „Vežbe za zdravlje“, „Biznis paket“, „Zdravstveno korektivno vežbanje za starija lica od 65 godina“.

GCFK omogućava i beneficirane cene za pojedine programe. To su programi: starija lica - bazen i sala, studenti - bazen i sala, porodično sportsko obrazovanje i vežbe za trudnice.Dva puta godišnje održavaju se besplatni dečji kampovi – letnji i zimski kamp za osnovce od 1 do 4 razreda osnovne škole, u saradnji sa Sekreterijatom za sport i omladinu grada Beograda.   

2011-02-08 00:00:00
"Stari Dif" Bazeni Beograd Prikaz sportskog kluba "Stari Dif" Bazeni Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , , , , ,

Broj pregleda: 22966
U kategoriji BazeniBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa
Komentari (2)
od

★★★★★
Mrze koriosnike
Moj komentar se odnosi na krajnje neprofesionalan odnos uprave Starog DIF-a prema korisnicima usluga - uslovljavaju da se i onako skupe usluge koriste u ogranicenom roku (nekad 45 a sad 30 dana) sto nije opravdano ni sa stanovista zauzetosti jer je npr. bazen potpuno prazan u poslepodnevnim terminima i inace, a pogotovu leti, ni sa stanovista odnosa prema korisniku (jos cu se konsultovati sa advokatom da li mogu tako da ogranice koriscenje a novac su uzeli), a o podrsci "zdravom" zivotu nema ni govora - ta uprava MRZI gradjane zbog kojih je i dovedena da radi taj posao!!!
od

★★★★★
Zatvoren bazen
da li zna neko koliko kosta dnevna karta za zatvroni bazen i kojim datumima su slobodni termini tokom zime?

Ostavi komentar Procitajte svih 2 komentara

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori